Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Starka vindar...

Hej!
Jag och min sambo planera att besöka Liseberg på fredag och lördag. Tittade nyss på en väderprognos som visar orkanvind styrka i byarna på fredag. Hur påverkar det er verksamhet? Kommer allt vara öppet eller stänger ni attraktioner? Har sett i tidigare frågor att ni stänger attraktioner på berget vid för hög vindstyrka. Gäller det även Helix? Tacksam för svar!

Vänliga hälsningar
Andreas

Kommentarer

 • Hej Andreas!

  Vid starkare vindstryka kan vi tillfälligt behöva stänga vissa av våra högre attraktioner (Helix innefattat), det hör till ovanligheterna och det ska blåsa rätt rejält.

  Mvh
  Johan
 • Ok. Men kommer ni ha öppet i parken om det kommer vara storm/orkanvindar i byarna? Tacksam för svar då vi ska åka en längre sträcka för att komma till er på Liseberg.

  Vänlig hälsning
  Andreas
  Andreas
 • Hej Andreas,

  Det är svårt att sia om framtiden. Vi har i nuläget inga planer på att stänga parken till helgen pga storm. Under mina 15 år på Liseberg har det inträffat vid ett enda tillfälle att vi har behövt stänga parken pga vindstyrka.

  Mvh
  Johan
 • Jag fortsätter tråden då vi är i samma situation. Vi planerar åka från Stockholm med barnen och dom ser fram emot Valkyria, Helix, Balder mm. En helg med bara ”trista” attraktioner är ju inte riktigt värt det så jag önskar ett förtydligande. Dom pratar på SMHI om 14m/s och 20 m/s i byarna

  Vad betyder tillfälligt? Det kan vara 10min eller 6 timmar. Allt kan ju tolkas som tillfälligt
  Jonas
 • Hej

  Det beror på hur länge det blåser. Våra attraktioner stänger ner när det innebär en säkerhetsrisk att köra dem. Då vi tyvärr inte på förhand vet hur vindarna kommer vara eller hur länge kan vi dessvärre omöjligt svara på frågan.

  Vänliga hälsningar,
  Merit
 • Hej,

  Vi planerar också ett besök nu på fredag. Jag förstår att ni inte kan säga exakt hur det blir på fredag eftersom ni inte vet hur mycket det kommer blåsa.
  Men ni måste väl har vissa gränsvärden för attraktionerna? (T ex, vid ? m/s stängs attraktionerna a,b,c och vid ?? m/s stängs attraktionerna d och f)
  Det kan väl inte vara baserat på "magkänsla" enbart?
  Magnus Nordin
 • Hej

  Det finns absolut riktlinjer men de är fortfarande inte exakta då de mäter under en lite längre period och inte i byvindar.

  Vi kan inte på förhand säga exakt när och vilka attraktioner som påverkas utan det ser vi först på plats när vinden är här.


  Vänliga hälsningar,
  Merit
 • Hej igen,
  Jag förstår att ni mäter medelvind och inte vindbyarna, men om inte era riktlinjer är hemliga så borde du väl kunna lämna ut för vilken medelvind attraktionerna stänger, sedan blir det upp till mig att avgöra om jag vill ta risken att resa en lång väg till Liseberg eller ej.
  Det är ju en ganska stor skillnad om en attraktionen stänger vid 15 m/s (vilket inte är orimligt att det blir på fredag) mot om den stänger vid 20 m/s (för vilket risken är betydligt lägre).
  Magnus Nordin
 • Hej

  Här är de ungefärliga riktlinjerna:

  Atmorfear: 20 sekundmeter
  Aerospin: 15 sekundmeter
  Lisebergshjulet: 20 sekundmeter
  Hissningen: 16-17 sekundmeter
  Valkyria: 15 sekundmeter

  Vänliga hälsningar, 

  Merit
 • Jättebra, tack så mycket.
  Magnus Nordin
 • Hej

  Se gärna Hur påverkar hård vind Liseberg och dess attraktioner. 

  Vänliga hälsningar,
  Merit
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.